De stage-ervaring van Nikki

Een stageplek bij XL Bedrijfskleding; dat klinkt niet alleen interessant, dat is het ook. Tenminste, volgens Nikki dan! Deze topper was de afgelopen weken onderdeel van ons team. Hoe Nikki deze periode heeft ervaren? Dat lees je hieronder! 

 

Leer Nikki kennen in 10 seconden


Naam: Nikki Onings 
Leeftijd: 16 jaar 
Afdeling: Allround verkoopmedewerker 
Studie: MBO Junior Accountmanager bij Albeda  
Kracht: een echte duizendpoot 
Favoriete moment van een stagedag: gezellig lunchen met z'n allen. "Dat voelde net als thuiskomen. De tafel werd gedekt en de gezamelijke boodschappen werden op tafel gezet. Tijdens de lunch hadden we het over van alles, superleuk!"

Vliegende start 

Toen Nikki hoorde dat ze dit jaar stage moest gaan lopen, begon ze meteen aan haar zoektocht naar een tof bedrijf "Dat deed ik omdat ik zeker wilde weten dat ik ergens terecht kwam waar ik veel zou gaan leren. Mijn collega van het Broodjes Huijs had goede verhalen gehoord over XL Bedrijfskleding. Dus ik besloot te solliciteren!" 

Al snel mocht Nikki langskomen voor een gesprek. En wat bleek? Het was meteen een match! "Het gesprek verliep heel soepel. Ik kreeg een goed gevoel bij het bedrijf en het team. De stageplek bood veel variatie aan werkzaamheden en dat was precies waar ik naar op zoek was." Er was alleen één probleem: XL Bedrijfskleding was nog geen erkend leerbedrijf, wat vereist is voor een MBO-stage. Natuurlijk ondernamen we meteen actie, want we wilden Nikki niet laten lopen. Bovendien zou dit in de toekomst altijd van pas komen. Binnen no-time was alles geregeld. 

Als een vis in het water  

Niet veel later was het zover: Nikki's allereerste stagedag. "In het begin was het best spannend. Van de ene op de andere dag kwam ik in een compleet nieuwe omgeving terecht. Gelukkig werd ik vanaf dag één met open armen ontvangen. Daarbij werd ik goed begeleid door mijn stagebegeleider Demi. Ook de rest van het team stond altijd klaar om me te helpen. Wat ik ook superfijn vond, is dat ik veel vrijheid kreeg. Ik mocht echt mijn eigen ding doen. Ik zat al snel helemaal op m'n plek!  

Van alles wat 

Als stagiaire bij XL Bedrijfskleding ben je verzekerd van veel variatie binnen je werkzaamheden. Kan je daar wat meer over vertellen Nikki? "Ja zeker! Mijn week werd opgedeeld in twee delen. In het begin van de week was ik vooral bezig met het aanvullen van de klantendata. Dat is superbelangrijk, want door deze informatie weten mijn collega’s precies met wie ze te maken hebben. Daarnaast wordt het klantcontact hierdoor een stuk persoonlijker; iets dat bij XL Bedrijfskleding voorop staat.

Op woensdag werkte ik standaard beneden in het magazijn. Daar hielp ik onder andere bij het uitpakken van bestellingen, het sorteren van de kleding en het klaarmaken van bestellingen om naar de klant te gaan. Ook reed ik regelmatig mee naar klanten om bestellingen af te leveren. De afwisseling in werkzaamheden vond ik supertof en leerzaam! 

Op z’n Westlands

Hard werken en gezelligheid op de werkvloer: twee dingen die we bij XL Bedrijfskleding heel belangrijk vinden. Nikki: "Het team is relatief klein, waardoor iedereen elkaar goed kent.  De sfeer op kantoor is altijd heel gezellig en iedereen is oprecht geïntereseerd in elkaar. Ik heb me daardoor nooit een nummertje gevoeld en merkte dat ik echt onderdeel was van het team.  

Niet te stoppen 

En toen zat de stageperiode van Nikki er alweer op. Nikki zal dus niet meer terugkeren... althans, niet als stagiaire. We hebben het geluk dat ze langer blijft om de werkzaamheden in het magazijn te ondersteunen. Nikki blij, en wij nog veel blijer!

Ook stagelopen bij XL Bedrijfskleding?

Ben jij enthousiast geworden, maar staat er nog geen vacature online? Geen paniek! Laat je gegevens hieronder achter of stuur direct jouw sollicitatie naar info@xlbedrijfskleding.nl Wie weet spreken we elkaar binnenkort!  

XL Bedrijfskleding B.V.

Honderdland 225
2676 LV Maasdijk